KEITTIÖSSÄ
Sopii hyvin seuraavien kanssa: Kurkuma, valkosipuli, inkivääri, kaneli, timjami, oreganokasvi ja anis. Se sopii erinomaisesti kalan, lampaan, kanan, mutta myös vihannesten, kastikkeiden ja keittojen kanssa.
HYÖDYT
Kumina on tehokas mauste ennaltaehkäisemään ja lievittämään useimpia ruoansulatusongelmia. Se lisää ruoansulatusproteiineja suussa, mahassa ja ohutsuolessa, jotta ruoansulatus olisi tehokkaampaa. Monet tutkimukset ovat osoittaneet kuminan kolesterolia alentavia ominaisuuksia. Muut tutkimukset Intiassa ovat osoittaneet kuminan myönteisen vaikutuksen tyypin 2 diabetekseen. Kumina on myös: kipulääke, tulehdusta ehkäisevä, spasmilääkkeellinen...
KEITTIÖSSÄ: Makeapippurilla on monia käyttötarkoituksia keittiössä: kana, hampurilainen, kebab, munakkaat, savustettu lohi, erilaiset vartaat, avokadomousse... Makeapippuri on välttämätön mauste keittiössä.
HYÖDYT
Makeapippuri on rikas A-, C- ja E-vitamiineista. Se sisältää useita antioksidantteja. Kohtalaisessa maustamisessa ruokiin = Täynnä vitamiineja ja antioksidantteja.
KEITTIÖSSÄ: Korosta grillauksen ja barbecue-ruokien tuoksua, makua ja makua. Se on mausteseos, joka nostaa lihan makua ja antaa sille herkullisen aromin.
HYÖDYT
Marinoidut grillaukset ja barbecue-ruoat mausteseoksissamme tuottavat hyvinvointia ja stimuloivat... Ne hemmottelevat makunystyröitäsi.
KEITTIÖSSÄ: Maustaa ruokia, sitä käytetään usein liha-, siipikarja- ja äyriäisruokien, kuten katkarapujen, simpukoiden tai rapujen, resepteissä. Tämä ruoka valmistetaan marinadissa.
HYÖDYT: Curry on sekoitus inkivääriä, kurkumaa, korianteria, kuminaa, kardemummaa ja useita pippureita. Siinä on näitä hyötyjä.
KEITTIÖSSÄ: Annostele kohtuudella... Jos pidät tulisuudesta, lisää se kypsennyksen alussa, mutta jos haluat vain kevyttä potkua, lisää se kypsennyksen lopussa. Käytetään lihojen, kalojen, kastikkeiden, vihannesruokien kanssa...
HYÖDYT
Tulinen chili stimuloi ruoansulatusta, erityisesti rasvojen, ja lievittää kipuja. Käytä kohtuudella nauttiaksesi sen makuhyödyistä!
KEITTIÖSSÄ: Mukavaa ruoansulatusta edistävä mauste. Hyvästi häiritsevät ilmavaivat, kivuliaat kouristukset ja jopa suolistoparasiitit antispasmoodisten, loislääkkeiden ja karminatiivisten ominaisuuksien ansiosta.
HYÖDYT: Voi hoitaa vatsavaivoja, ruoansulatusongelmia, suoliston kouristuksia ja tiettyjä suolistoinfektioita.
Tämä mausteseos antaa makua kanalle, olipa se kokonainen tai paloina. Se korostaa makua, erityisesti kun liha voidellaan hieman oliiviöljyllä ennen marinointia tai maustamista.
HYÖDYT
Rikas vähärasvaisista proteiineista ja vähäkalorinen, kanan valkoinen liha on ihanteellinen erityisesti lihaskasvussa. Se on vähäkalorinen ja sisältää useita vitamiineja. Yhdistettynä mausteseoksemme hyötyihin se lupaa herkullista ruokaa ja jaettua nautintoa.
KEITTIÖSSÄ: Maukas mausteseos, jota voidaan käyttää kaikentyyppisissä kaloissa ja kaikissa kypsennystavoissa. Voidaan käyttää marinoinnissa, kastikkeissa tai ripottelemalla grillattujen kalojen päälle.
HYÖDYT
Erinomainen proteiinin lähde, rikas mineraaleista ja D-vitamiinista, kala saa makua ja aromia mausteseoksesta, joka tuo mukanaan omat erityiset hyötynsä.
KEITTIÖ: Sopii hyvin kalan (dorada, meribassi...), äyriäisten kanssa.
Jälkiruoaksi: tietyissä piirakoissa (omenat, päärynät...)
HYÖDYT:
Fenkoli vähentää kaasun ja turvotuksen muodostumista. Tehokas vauvojen koliikkia vastaan.
KEITTIÖSSÄ: Kukkasesta peräisin oleva sahrami, kallein mauste, omaa suuren värivoiman. Se korostaa useiden ruokien makuja ja antaa niille herkullisen aromin. Joitakin ruokia: lihat, siipikarja, paella, bouillabaisse, tajine …
HYÖDYT
Sitä tunnetaan väsymyksen, uupumuksen ja väsymyksen torjujana. Se auttaa palautumaan rasituksen jälkeen ja vaikuttaa hermostoon.
KEITTIÖSSÄ: Korvaheinä on yrttejä ja mausteita, joita käytetään Afrikan ja Lähi-idän keittiöissä. Tumma vihreä väri, valmistettu korvaheinän lehdistä (Mloukhiya) ja tarjoiltuna naudanlihan kanssa.
HYÖDYT
Hyvä näölle, stimuloi vatsaa ja suolia, suojaa limakalvoja. Se on puhdistava, laksatiivinen...
KEITTIÖSSÄ: Harvassa ovat keittiöt, joissa ei ole pippuria kaapissa. Se tuo potkua lihoille, kaloille, kasvispohjaisille ruoillesi... Se maustaa keittojasi, foie gras'ta, mansikkamehuja tai vesimelonia...pippurilla.
HYÖDYT: Pippuri ei ole lääke, mutta jotkut sen aineista auttavat ruoansulatuksessa stimuloimalla ruoansulatusnesteen eritystä ja auttavat turvotuksessa.
KEITTIÖSSÄ: Inkivääriä käytetään säännöllisesti keittiössä. Se maustaa käytännössä kaikki lihat antaen niille miellyttävän, hieman sitruunaisen maun. Se sopii hyvin myös vihannesten, sienten ja kalojen kanssa.
HYÖDYT
Inkivääriä on käytetty pitkään ympäri maailmaa reuman rauhoittamiseen, päänsärkyjen lievittämiseen ja pahoinvoinnin vähentämiseen. Inkivääri on erinomainen antioksidantti ja se kestää kuumuutta.
KEITTIÖSSÄ: Käsintehty Ras El Hanout koostuu useista mausteista. Sitä käytetään erityisesti itämaisessa keittiössä: couscous, tajine... mutta ei vain: bricks, kanat…
HYÖDYT
Ras El Hanoutia voidaan käyttää kylmällä säällä, sillä se lämmittää ja helpottaa vilustumista. Sen hyödyt riippuvat sen sisältämistä mausteista (10:stä jopa 50:een mausteeseen).
Tämä sekoitus mahdollistaa maukkaiden kotitekoisten hampurilaisten valmistamisen. Tätä sekoitusta voidaan myös käyttää lihan maustamiseen. Se koostuu paprikasta, mustasta pippurista, valkosipulijauheesta, sipulijauheesta, makeasta chilistä ja suolasta.
KEITTIÖSSÄ:
Korianteri sopii hyvin kalojen kanssa, korostaa joidenkin salaattien makua, antaa aromia mausteisille ruoille ja voi jopa olla osa joitakin juomia...
HYÖDYT:
Käytettynä kohtuudella, sillä tiedetään olevan ominaisuus päästä eroon suolistokaasuista. Se on rikas vitamiineista.
KEITTIÖSSÄ: Kurkumaa käytetään erityisesti suolaisissa itämaisissa ruoissa. Mutta sitä voidaan myös lisätä makeisiin valmistuksiin. Jotkut heittävät muutaman ripauksen kurkumaa teeinfuusioihinsa maustamaan niitä. Kurkumalla voi myös värjätä lettuja.
HYÖDYT
Luonnollinen voimakas tulehdusta ehkäisevä aine, joka auttaa suojaamaan niveliä, parantaa ruoansulatusmukavuutta, ylläpitää maksan terveyttä ja helpottaa rasvojen purkamista, antioksidanttiset ominaisuudet auttavat torjumaan oksidatiivista stressiä.
KEITTIÖSSÄ Harvat keittiöt ovat ilman mustapippuria kaapissa. Se tuo potkua lihoille, kaloille, kasvishuoille... Se maustaa keittojasi, foie gras'ta, mansikkamehuja tai vesimeloneja...
HYÖDYT
Mustapippuri ei ole lääke, mutta jotkin sen aineista auttavat ruoansulatuksessa stimuloimalla消化entsyymien eritystä, ja ne auttavat myös turvotuksessa stimuloimalla syljen tuotantoa...
KEITTIÖSSÄ: Korostaa vihannesten makua, antaa niille makua ja herkullista aromia
HYÖDYT:
Koostuu useista mausteista, ja sillä on kaikki hyvät ominaisuudet. Maustaa ruokia, ja sitä käytetään usein liha-, siipikarja- ja äyriäisruokien, kuten katkarapujen, simpukoiden tai rapujen, resepteissä. Tätä maustetta käytetään marinadissa.
KEITTIÖSSÄ: Yhdistyy hyvin: Kurkuma, valkosipuli, inkivääri, kaneli, timjami, oregan, ja anis. Se sopii erinomaisesti kalan, lampaan, kanan, mutta myös vihannesten, kastikkeiden ja keittojen kanssa.
HYÖDYT
Kumina on tehokas mauste ennaltaehkäisemään ja lievittämään useimpia ruoansulatusongelmia. Monet tutkimukset ovat osoittaneet kuminan kolesterolia alentavia ominaisuuksia. Muut tutkimukset Intiassa ovat osoittaneet kuminan hyödyllisen vaikutuksen tyypin 2 diabetekseen. Kumina on myös: kipulääke, tulehdusta ehkäisevä, kouristuksia lievittävä...
KEITTIÖSSÄ: Korianteri sopii hyvin kalojen kanssa, korostaa joidenkin salaattien makua, antaa aromia mausteisille ruoille ja voi jopa olla osa joitakin juomia....
HYÖDYT
Korianterilla on monia hyötyjä. Kohtuullisesti käytettynä sillä on tunnettu ominaisuus päästä eroon suolistokaasuista. Se on myös rikas vitamiineista.
KEITTIÖSSÄ: Maustaa keittoja, kastikkeita, haudutettuja ruokia, täytteitä ja se sopii täydellisesti myös leikkeleiden kanssa. Käytetään myös keitossa...
HYÖDYT: Sillä tiedetään olevan kipua lievittäviä, infektiota estäviä, antiseptisiä ja antibakteerisia ominaisuuksia. Hapettavana se käytetään myös lämmittävänä pakkausena...